Viatjar a llocs exòtics i llunyans cada vegada és més freqüent. A més de tenir en compte les precaucions pròpies que hem de tenir en compte en el lloc de destí, com ara les vacunes o els diferents tipus de mosquit que puguem trobar, també ens hem de preparar per les llargues hores a l’avió, a l’aeroport i en altres transports. Sovint ens oblidem que estarem moltes hores a la mateixa posició, sense possibilitat de moure’ns gaire, i no ens preparem com hauríem de fer-ho.

Síndrome de la classe turista

 Passar moltes hores assegut (o moltes hores dempeus) provoca que les cames s’inflin, ja que la circulació es dificulta. Aquesta insuficiència venosa pot provocar la formació de coàguls de sang, que pot desembocar en conseqüències greus si no fem res per evitar-ho. El primer consell a tenir en compte és que hem d’aixecar-nos cada cert temps, moure les cames i realitzar estiraments que facilitin la circulació. Hidratar-nos bé és indispensable també per evitar aquest síndrome.

Per prevenir aquestes molèsties, entre les que trobem la inflamació de les cames i el dolor, podem optar per mitges de compressió, que ens ajudaran a millorar la circulació sanguínea i reduir la sensació de fatiga. Evita seure amb les cames creuades i, si vols dormir, procura estirar les cames i relaxar-les bé per evitar qualsevol molèstia.

 Roba còmoda

És molt recomanable portar roba còmode: després de tantes hores en la mateixa postura qualsevol molèstia insignificant et semblarà un món. Per tant, porta roba ample i còmode que et permeti canviar de postura fàcilment. Encara que sigui estiu, porta alguna jaqueta o mocador per si l’aire acondicionat està molt fort i arribes a tenir fred: mai està de més!

Medicaments

 En el cas que estiguis sota algun tractament, has de ser previsor i calcular si durant el vol t’hauràs de prendre la teva medicació. Si tens tendència a marejar-te, porta també alguna de les pastilles a sobre per poder prendre-te-la, si la necessites. De la mateixa manera, pots optar per pastilles naturals per dormir si t’és difícil fer-ho a l’avió. No oblidis els teus estris d’higiene personal com el raspall de dents i la pasta dental.

Consulta’ns a la farmàcia si tens qualsevol dubte o necessites algun producte específic.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *