Les picades d’insectes i més concretament les picades de mosquits són uns dels enemics més comuns ara que ja ha arribat l’estiu. La seva presència comença a multiplicar-se degut a les altes temperatures, i ja parlem de petits o grans, gairebé ningú s’escapa de les seves picades. Avui us proposo una sèrie de consells per evitar, en la mesura del possible, les seves picades i gaudir de l’estiu.

 

  1. Una de les principals mesures que has de seguir si no vols que els mosquits entrin a casa teva es instal·lar mosquiteres o cortines que impedeixin el pas. D’aquesta manera, aconseguiràs mantenir una bona ventilació de l’habitació en qüestió, eliminaràs els olors que puguin atraure als mosquits i tindràs una temperatura més agradable.
  2. Tanca bé les bosses de brossa i neteja bé les restes de menjar. Com ja hem avançat anteriorment, els mosquits se senten atrets per segons quins olors: de menjar és per això que moltes vegades els trobem a prop de les papereres. Si neteges bé les restes de menjar i t’assegures que tanques bé les bosses d’escombraries, hauria de ser suficient per a mantenir-los allunyats.
  3. Fes ús dels repel·lents. Trobaràs una gran varietat de formats (ja sigui en esprai o en loció) que s’apliquen directament a la pell, mantenint allunyats els mosquits. Depenent de a qui apliquis el repel·lent, pots optar entre repel·lents químics o naturals. Recorda que no és recomanable utilitzar repel·lents químics en els nens menors de 2 anys: has d’optar sempre pels naturals. A més, recorda que trobaràs polseres antimosquits pels més menuts.
  4. No t’oblidis de la protecció física. Si vas a passejar de nit, la roba de màniga llarga és imprescindible si vols tornar del passeig sense cap picada de mosquit. Opta per colors foscos, ja que els mosquits se senten més atrets pels colors clars i cridaners, sobretot a última hora de la tarda.
  5. Prendre vitamina B també ajuda. L’ideal és començar a prendre les vitamines una setmana abans de l’exposició al mosquit i prolongar-la tots els dies que duri l’exposició. Prendre aliments que la contenen, com per exemple les ametlles o els xampinyons també ajuda.

 

Recorda que pots venir a la farmàcia i tant jo com tot el meu equip et brindarem el millor consell farmacèutic amb l’objectiu que puguis gaudir de l’estiu sense haver d’estar pendent dels símptomes de les picades de mosquit.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *