Han arribat nous models d’ulleres de sol a la farmàcia i no se m’acut cap motiu millor per parlar-vos de la importància que té el fet de protegir els nostres ulls dels raigs del sol.

De la mateixa manera que ens apliquem fotoprotecció a la pell, els nostres ulls també han de protegir-se del sol, i què millor que fer-ho amb unes ulleres de sol ben maques? A més d’estar cuidant els teus ulls, lluiràs a la última i donaràs un acabat perfecte al teu look.

Tots sabem que els ulleres de sol són útils i un increïble accessori de moda, però sent sincers… molts de nosaltres ens recordem d’elles a l’últim minut, jo la primera! Com poder fer perquè utilitzar les nostres ulleres de sol es torni una prioritat? Des de la Farmàcia Barios hem agrupat les tres conseqüències més greus que té el fet no de protegir els nostres ulls amb unes bones ulleres de sol:

1-. Danys greus a les parpelles

Les teves parpelles són genials per a protegir els ulls contra la pols i les partícules que es mouen per l’aire, però no contra els agents cancerígens. De fet, fins a un 10% de tots els tipus de càncer de pell apareixen a la zona de les parpelles, per la qual cosa és imprescindible que protegeixis aquesta zona de la pell.

2-. Cataractes

Encara que no tinguis constància dels efectes de l’exposició als raigs UV, les ulleres de sol en els teus ulls t’ajudaran a no patir-la amb el pas del temps. La sobre-exposició als raigs UV pot generar radicals lliures que provocaran, a la llarga, un mal intern a l’ull. Encara que el procés de formació de cataractes encara no és clar, es recomana protegir els ulls tot el que poguem de l’exposició als raigs solars.

3-. Degeneració de la màcul

L’exposició a la llum UV i a la llum blava poden incrementar els riscos de degeneració macular. Aquest tipus d’exposició a la llum està també lligat al procés de degeneració per l’edat en persones majors. A manera de resum, la degeneració macular causa pèrdua i distorsió de la vista: es va perdent la vista central i aguda, fent més difícil activitats del dia a dia com llegir. Com les cataractes i altres malalties oculars, no té cura.

Consell extra: el més recomanable és utilitzar les ulleres de sol durant la major part del dia (de 10h a 16h), i si a partir de la tarda, segueix fent sol, endavant!

Recorda que a la farmàcia trobaràs els models més a la última perquè et sigui ben fàcil trobar les ulleres de sol que més funcionen amb el teu estil de vida.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *